frontpage

 

Pijn en ongemak
na borstkanker is
te verzachten

Hartelijk welkom bij Boezemkussen.nl

Dé website met alle informatie over het Boezemkussen en een webshop waar u het Boezemkussen kunt kopen.
 
Het Boezemkussen is een speciaal ontworpen kussen om pijn en ongemak na borstkanker te helpen verlichten. Het komt helaas erg vaak voor dat vrouwen na behandeling van borstkanker, last houden van restklachten in zowel borst- als okselgebied. De klachten zorgen voor verslechterde slaap, ongemak tijdens de dagelijkse handelingen, en ook pijn tijdens zitten of bewegen.

 

Overal te gebruiken

Het Boezemkussen geeft steun tijdens:

  • zitten op een stoel of op de bank
  • wandelen
  • liggen in bed
  • autorijden

Door de zachtheid en lieve uitstraling is het kussen ook een troost tijdens de moeilijke periode waar een borstkankerpatiënte doorheen gaat. Het is een mooi en aantrekkelijk kussen, dat in verschillende soorten stof en dessins/kleuren kan worden gemaakt. Het Boezemkussen kan prima worden meegenomen naar elke gewenste situatie.

 

Wat maakt het Boezemkussen zo bijzonder?
Het Boezemkussen heeft een ergonomisch ontwikkelde vorm, en wordt ook wel okselkussen of hartenkussen genoemd. Met de vorm geeft het Boezemkussen optimale ondersteuning bij het liggen in bed, maar ook bijvoorbeeld als bescherming onder de veiligheidsgordel in de auto.

 

Het verschil tussen een Boezemkussen, ook wel okselkussen genoemd, en een gewoon kussen is met name de vorm. Het hartvormige kussen is bedoeld om verlichting te geven in het okselgebied en rond de boezem. Door de ronde vorm van het hart is het kussen een fijne ondersteuning bij het liggen in bed, het kussen past als het ware "om" de borst heen. Het Boezemkussen is zacht en vormbaar, waardoor het in elke gewenste houding kan worden gebruikt. Ook voor vrouwen met een grote(re) boezem is het prettig te gebruiken tussen de borsten als zij op hun zij liggen. De vorm van het okselkussen/Boezemkussen is dan ook met zorg ontwikkeld. 

 

Door de ritssluiting in het kussensloop kan je het kussen bovendien zelf bijvullen of juist zachter maken door er wat vulling uit te halen. Zo creeer je je okselkussen/Boezemkussen geheel naar jouw eigen wens: jouw ideale kussen!

 

“Ik ben blij dat ik kan zorgen voor meer gemak en comfort na borstkanker. Dit Boezemkussen heeft de vorm van een hart om goede ondersteuning te geven aan borst- en okselgebied. Het heeft mij erg geholpen en ik hoop jou hiermee dezelfde verlichting te geven en te troosten.”

~Tessa Konijn,
grondlegger van Boezemkussen~

Troostkussen

Hoewel het Boezemkussen aanvankelijk is ontwikkeld voor vrouwen die met borstkanker te maken hebben (gehad), is het ook een liefdevol Troostkussen in tijden van verlies, verdriet, ziekte en ongemak.


Een mooi cadeau aan iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken.